100 Κτήρια – 100 Ιστορίες / Ερμούπολη Σύρου

100 Κτήρια

Με πρωτοβουλία της HERMeS (Heritage Management e-Society) κτήρια στην Ερμούπολη, ανάμεσα στα οποία και το Ινστιτούτο Κυβέλη, θα αποκτήσουν μία επιγραφή με κωδικό QR και λίγα στοιχεία για το κτήριο. Οι επισκέπτες που θα τον σκανάρουν με το κινητό θα μαθαίνουν μια Ιστορία…

100 Ιστορίες

Κάτοικοι & Φίλοι της Ερμούπολης, Φορείς, Μαθητές, Φοιτητές, Πολιτιστικοί Οργανισμοί: Όλοι μπορούν να αφηγηθούν, να ζωγραφίσουν ή να γράψουν μια Ιστορία από το παρελθόν για την πόλη, τη ζωή, τα ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις ή και τα γεγονότα.

Για την Ερμούπολη

Με τη στήριξη των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Συμβουλίου της Ευρώπης και με την υλοποίηση του Ινστιτούτου Σύρου, το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της σχέσης των κατοίκων με την πόλη τους και την προβολή της ιστορίας της Ερμούπολης στους επισκέπτες.

Στο κατάμεστο Θέατρο “Απόλλων” της Ερμούπολης παρουσιάστηκε την Καθαρή Δευτέρα (11/03/19) η πρώτη φάση της δράσης “100 Κτήρια / 100 Ιστορίες” του Ινστιτούτου Σύρου και της HERMeS.

Την εκδήλωση παρακολούθησε η Kριτική Eπιτροπή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς Europa Nostra Awards στην κατηγορία “Εκπαίδευση, Εκμάθηση και Ευαισθητοποίηση” η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα στη Σύρο.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης το Ινστιτούτο παρουσίασε την δική του Ιστορία με ένα video που δημιούργησε ο Ανρέας Μουρτζούκος (Saxelectro) σε συνεργασία με την Βαλεντίνη Ποταμιάνου η οποία έγραψε το κείμενο που η ίδια αφηγείται.

Ακολουθείστε το παρακάτω link για να παρακολουθήσετε την ιστορική αναδρομή με θέμα το κτήριο που στεγάζεται το Ινστιτούτο Κυβέλη στην Ερμούπολη της Σύρου.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΒΕΛΗ, EUROPA NOSTRA, 100 BUILDINGS – 100 STORIES