Κλείνοντας το 2018

To Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Σύρου, στα πλαίσια της γιορτής για την 28η Οκτωβρίου, παρουσίασε στο Ινστιτούτο μας τη θεατρική παράσταση “Tο τέλος της αγάπης”, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο για τα θύματα της Γερμανικής Κατοχής στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το έργο παίχτηκε και μαγνητοσκοπήθηκε μπροστά από τις βιτρίνες του Ινστιτούτου Κυβέλη. Επίσης διαβάστηκαν αποσπάσματα από “Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ”. Το μουσικό ντύσιμο της γιορτής έγινε υπό την αιγίδα της μουσικής σχολής “Εν Χορδαίς και Οργάνοις” με επιμέλεια του Γιώργου Γεωργουσόπουλου και του δασκάλου μουσικής Δημήτρη Μαραγκού που προετοίμασε τα τραγούδια.

Επίσης μέσα στο μήνα Νοέμβριο (6/11) το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Σύρου επισκέφτηκε το Ινστιτούτο μας και γιόρτασε μαζί μας με το δραματοποιημένο ποίημα του Πούσκιν “Η ξανθή Ελληνίδα” σε μετάφραση Κλέωνος Παράσχου.

Το έτος 2019 θα γιορτάσουμε 20 χρόνια από την ίδρυση του Ινστιτούτου Κυβέλη. Σας δίνουμε μια μικρή γεύση από την έκθεση – αφιέρωμα στα 20 αυτά χρόνια στις τρεις εικόνες που ακολουθούν.